Problem z połączeniem sieciowym a bios

Administracja serwerów i klientów opartych na systemach Windows 2003, Windows XP, Windows 2000, Windows NT, oraz Windows 98
MaRTiN
Posty: 3
Rejestracja: 28 paź 2014, 22:51

Problem z połączeniem sieciowym a bios

Post autor: MaRTiN » 28 paź 2014, 23:12

To mój pierwszy post na forum tak więc na wstępie witam wszystkich :)
a teraz do rzeczy...
Mam problem z połączeniem na PC po kablu (brak karty bezprzewodowej). Po Windowsowym wykrywaniu problemów otrzymuję komunikat: " Karta sieciowa 'nazwa karty' nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP.". Wiem że w internecie można znaleźć bardzo dużo informacji na ten temat bo je czytałem i próbowałem rozwiązać mój problem, ale jakoś nie poszło jak na razie. Mam tylko jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi, a którego odpowiedź wykluczyła by mi niepotrzebne "kombinowanie".. Przywracałem w biosie ustawienia domyślne i tak się jakoś złożyło, że chyba po tym nastąpił problem z siecią. Czy jest w ogóle możliwość ustawienia czegoś w biosie że karta sieciowa działa lub nie? Są tam jakieś potrzebne parametry, może trzeba coś ustawić i karta ruszy? Jeżeli bym z Waszą pomocą to wykluczył to będę brał się porządnej za naprawę z poziomu systemu, ale na razie martwi mnie ten bios...
A więc czy jest taka możliwość?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

MaRTiN
Posty: 3
Rejestracja: 28 paź 2014, 22:51

Re: Problem z połączeniem sieciowym a bios

Post autor: MaRTiN » 31 paź 2014, 15:32

OK dzięki za dodanie tematu, ale teraz to już sprawa załatwiona :D
Panie Adminie jeżeli ma Pan zamiar odwiedzać forum raz/dwa razy na tydzień to może te potwierdzenie dodania tematu jest zbędne, bo ludzi którzy chcą się czegoś dowiedzieć stracą cierpliwość...
Tyle w temacie, można zamknąć ;)

MaRTiN
Posty: 3
Rejestracja: 28 paź 2014, 22:51

Re: Problem z połączeniem sieciowym a bios

Post autor: MaRTiN » 31 paź 2014, 15:33

A teraz widzę, że nawet odpowiedź wymaga potwierdzenia..., więc moje posty pewnie i tak się nie pojawią :roll:
Pozdrawiam.

mc_86
Posty: 1
Rejestracja: 6 cze 2018, 17:18

Re: Problem z połączeniem sieciowym a bios

Post autor: mc_86 » 6 cze 2018, 18:24

MaRTiN pisze:
28 paź 2014, 23:12
To mój pierwszy post na forum tak więc na wstępie witam wszystkich :)
a teraz do rzeczy...
Mam problem z połączeniem na PC po kablu (brak karty bezprzewodowej). Po Windowsowym wykrywaniu problemów otrzymuję komunikat: " Karta sieciowa 'nazwa karty' nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP.". Wiem że w internecie można znaleźć bardzo dużo informacji na ten temat bo je czytałem i próbowałem rozwiązać mój problem, ale jakoś nie poszło jak na razie. Mam tylko jedno pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi, a którego odpowiedź wykluczyła by mi niepotrzebne "kombinowanie".. Przywracałem w biosie ustawienia domyślne i tak się jakoś złożyło, że chyba po tym nastąpił problem z siecią. Czy jest w ogóle możliwość ustawienia czegoś w biosie że karta sieciowa działa lub nie? Są tam jakieś potrzebne parametry, może trzeba coś ustawić i karta ruszy? Jeżeli bym z Waszą pomocą to wykluczył to będę brał się porządnej za naprawę z poziomu systemu, ale na razie martwi mnie ten bios...
A więc czy jest taka możliwość?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Mam podobny problem jak kolega Martin to zrobil??prosze o pomoc....:/

Warnerpag
Posty: 5
Rejestracja: 22 gru 2018, 06:18
Lokalizacja: Panama
Kontakt:

Problem z polaczeniem sieciowym a bios

Post autor: Warnerpag » 17 sty 2019, 21:14

dlaczego mam problem z odczytywaniem jednego watku w depresji? zawsze jak go wlaczam pojawia sie ze nie istnieja zadne posty do tego watku. bardzo rzadko mi sie wlacza.
[url=https://www.noriualaus.com/detailed-rice-cooker-instructions-directions-help-tips/]https://www.noriualaus.com/[/url]

ODPOWIEDZ