Błędy gg-wirus?

Kategorie ogólne dotyczące spraw szeroko rozumianej informatyki
D

Błędy gg-wirus?

Post autor: D » 1 cze 2009, 14:40

Witam.
Mam taki problem. Otóż ostatnio, nie wiadomo czemu (choć wszystko jest możliwe, bo nie mam komputera tylko i wyłącznie do własnego użytku-korzysta z niego także brat etc.) pojawił mi się na komputerze wirus. Avast wykrył go jakieś 2 godziny po tym, jak skanować komputer (profilaktycznie) i nic nie było. Wirus nazywał się: Win32:Rootkit-gen [Rtk]. Był w wielu plikach-jak tylko coś się pojawiało, to usuwałam.
W końcu pokazało się coś o wirusie w pamięci operacyjnej, i że trzeba przeskanować komputer w fazie rozruchu. Tak też zrobiłam, znalazł jeszcze kilka takich samych wirusów i zostały usunięte. Wszystko było ok, przeskanowałam komputer raz jeszcze i nic nie znalazło.

Było to 2 dni temu. Wczoraj jednak przy włączaniu gg pojawiło mi się takie okienko (i pojawia się teraz przy każdym włączaniu):
Obrazek

Poza tym jak klikam dwa razy na jakiś dysk, to pokazuje się okienko "Otwieranie za pomocą...". Jednak przy eksploracji jest już ok.

Czy niby usunięty wirus i ten błąd mają jakiś związek? Jak sobie z tym poradzić?

Bardzo proszę o rady!!! Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam.

D

Re: Błędy gg-wirus?

Post autor: D » 1 cze 2009, 15:07

Zapomniałam dodać kilak rzeczy.

Po pierwsze przed pokazaniem się okienka z Visual Studio pokazuje się jeszcze to:
Obrazek

Teraz przeskanowałam kompa przez ComboFix, oto log: http://wklejto.pl/34829

I jedno...najlepiej by było, gdyby obeszło się bez formata ;)

ODPOWIEDZ