problem z blueconnect
problem z blueconnect
Witam wszystkich.
Kupiłem ostatnio blueconnecta i jestem zszokowany ilością pobierania danych. W iPlusie na cały dzień starcza mi 30mb ściągania. W blueconnect 30mb jest po 10 minutach używania internetu. Poza tym strona, która w iPlusie ma 1mb, w blueconnect ma 20mb. Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Kupiłem ostatnio blueconnecta i jestem zszokowany ilością pobierania danych. W iPlusie na cały dzień starcza mi 30mb ściągania. W blueconnect 30mb jest po 10 minutach używania internetu. Poza tym strona, która w iPlusie ma 1mb, w blueconnect ma 20mb. Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Re: problem z blueconnect
Iloś pobieranych danych nie zależy od internetu. Internet pobiera co musi. Bardzo prawdopodobne że poporstu pobiera ci się aktualizacja jakiegoś programu. Sam dużo razy tak miałem. Sam mam blueconnecta, i działa normalnie. 
Posprawdzaj czy jak połączysz internet nie pobierają ci się aktualizacje np. windowsa ;p

Posprawdzaj czy jak połączysz internet nie pobierają ci się aktualizacje np. windowsa ;p
Używam blueconnecta na dwóch komputerach. Jeden z xp, drugi z windows7. Kiedy wyłączyłem aktualizacje na win7 to pomogło, od razu przestało się tyle pobierać. Jednak kiedy wyłączyłem te aktualizacje w xp to nic nie pomogło. Nadal się pobiera nawet kiedy nie używam netu. Czy ktoś wie może co mogę zrobić?
P.S. Na xp aktualizacje wyłączam w Panel sterowania/aktualizacje automatyczne i zaznaczam wyłącz aktualizacje automatyczne. Jeśli robię to źle napiszcie jak mam zrobić żeby było dobrze.
P.S. Na xp aktualizacje wyłączam w Panel sterowania/aktualizacje automatyczne i zaznaczam wyłącz aktualizacje automatyczne. Jeśli robię to źle napiszcie jak mam zrobić żeby było dobrze.
Musi ci się pobierać jakaś aktualizacja
Nie ma innej opcji praktycznie. Może jakiś antyvirus ? nie wiem, aktualizacje może pobierać każdy program i każda gra, musisz poprostu sprawdzić co to
. Zazwyczaj w pasku narzędzi (Miejsce w dolnym prawym rogu monitora) jest informacja, jak jakiś program pobiera aktualizacje 

Pomogło wyłączenie aktualizacji, kiedy nie używam internetu już się nie ściąga. No ale kiedy go używam na wspomnianej wyżej 7-ce pobiera się zdecydowanie mniej danych niż na xp. Czemu? 

Ale powtarzam, internet tu nic nie robi. Muszą działać na to inne czynniki. Rodzaj odwiedzanych stron, rodzaj i wersja przeglądarki.. 

Ja mam najnowszą wersje mozilli, i jestem zadowolony :p IE najnowszy też jest dobry, ale chodzi na viście i 7 tylko.
Najlepsza jest nowy IE 
Możesz ją zainstalować już teraz klikając w poniższy link i cieszyć się nowymi możliwościami
http://przeczytamwszystkich.pl/zainstal ... ad0244b4b0
Ja z niej korzystam i jestem naprawdę zadowolona, gorąco polecam.

Możesz ją zainstalować już teraz klikając w poniższy link i cieszyć się nowymi możliwościami
http://przeczytamwszystkich.pl/zainstal ... ad0244b4b0
Ja z niej korzystam i jestem naprawdę zadowolona, gorąco polecam.