Witam. Mam pytanie i proszę o pomoc. Otóż mam w domu telewizje kablową i internet od UPC ( teraz UPC przejął PLAY i zaczęły się schody). Do modemu wraz z routerem dobrałem wzmacniacz sygnału WiFi też od UPC (WiFi POD), który działał znakomicie przez aplikacje z której obecny „włodarz” czyli PLAY jakiś czas zrezygnował. Aplikacja przestała działać, a wraz z nim wzmacniacz.
Moje pytanie brzmi. Jak ponownie zainstalować wzmacniacz żeby działał ( komunikował się z routerem i wzmacniał sygnał).
Jeżeli ten temat był już kiedyś poruszany to proszę mnie do niego przekierować do odpowiedniego wątku.
Instalacja wzmacniacza sygnłu WiFi
Re: Instalacja wzmacniacza sygnłu WiFi
Nie znam tego konkretnego urzadzenia, ale pewnie najlepiej bedzie sie skontaktowac z Play. Zapewne maja nowa aplikacje do zarzadzania wzmacniaczem WiFi, juz pod nowa marka.
Inna opcja, to poszukac innych aplikacji kompatybilnych, UPC w innych krajach dalej oferuje np aplikacje Sunrise Connect, ktora wedle ich strony ma zarzadzac tym modelem wzmacniacza.
Inna opcja, to poszukac innych aplikacji kompatybilnych, UPC w innych krajach dalej oferuje np aplikacje Sunrise Connect, ktora wedle ich strony ma zarzadzac tym modelem wzmacniacza.