Książki dla informatyków

Kategorie ogólne dotyczące spraw szeroko rozumianej informatyki
Wassyl

Książki dla informatyków

Post autor: Wassyl » 5 cze 2011, 17:40

• Serdczenie wszystkich witam po raz pierwszy . Chce sie jak nie trudno domyśleć poradzić o książke dla informatyka. Jednakże znalezienie odpowiedniej dla mnie nie jest łatwym zadaniem ;/ Już mówie dla czego:
    Po pierwsze mimo tego że chodze do szkoły informatycznej jestem laikiem w tych sprawach, chciałbym wreszcie zacząć się uczyć, chciałbym z pomocą dobrej książki, która nie wychodzi z założenia że na "dzień dobry" sporo umiem.
    Zainteresowania u mnie również są wąskie. Nie ciekawi mnie ani programowanie, ani grafika, ani tworzenie stron czy cokolwiek jest związane z jakimś kodem.
    Preferuje naprawe komputera w szerokim znaczeniu tego słowa: Grzebanie w sprzęcie,lutowanie, rozbieranie czegoś i składanie, chciałbym wiedzieć co jaki kabelek gdzie i dlaczego, złącza i gniazdka , czemu coś nie działa OGÓLNIE HARDWARE,
    No i software oczywiście, wiele może być uszkodzone w systemie. Jeżeli książka posiadała by elementy systemu operacyjnego to może być.

Bardzo prosze o was o rade, jest to dla mnie ważne lecz sam nie moge nic ciekawego znaleść. Jeśli znacie odpowiednią lekturke wklejcie tutaj nazwe czy link do niej. Będe bardzo wdzięczny ;)