Problem z powolnym internetem
Problem z powolnym internetem
Witam, od tygodnia mam internet z UPC 30mb/s (router Wi-Fi), korzysta z niego jeszcze moich dwóch kolegów. Problem jest w tym, że mi i jednemu z kolegów działa on strasznie powoli. Przy próbach ściągania czegokolwiek transfer wynosi ok. 30kb/s, jak dobrze zawieje to dochodzi do 150kb/s, ale wydaje mi się że mając prędkość 30mb/s transfer powinien być dużo większy. Włączając jakąkolwiek stronę muszę czekać kilkanaście sekund, niekiedy nawet nie chce się ona włączyć. Najciekawsze jest to że oglądając filmy na internecie w 2 sekundy ładuje się około pół minuty filmu, a potem przez parę minut w ogóle nic się nie ładuje, żeby później znowu w kilka sekund załadowała się znaczna jego część. Drugi z moich kumpli nie ma tego problemu, internet działa mu bardzo dobrze. Po uruchomieniu programu CMD i wpisaniu 'netstat' wyskakuje mi około 100-150 linijek połączeń. Z tego co się dowiedziałem powinno ich być góra 15. Komputer mam kupiony w czerwcu, więc nie sądzę, że w środku jest jakiś problem, raczej chodzi o ustawienia. Jeśli ktoś wie jak to rozwiązać, bardzo poprosiłbym o odpowiedź Wink
Re: Problem z powolnym internetem
Hej,
Może ten kolega, któremu internet śmiga, celowo Was ogranicza? Trzeba sprawdzić konfigurację routera. Jeżeli łączycie się przez WiFi, być może winny jest słaba jakość połączenia.
Pozdrawiam,
p.
Może ten kolega, któremu internet śmiga, celowo Was ogranicza? Trzeba sprawdzić konfigurację routera. Jeżeli łączycie się przez WiFi, być może winny jest słaba jakość połączenia.
Pozdrawiam,
p.
Re: Problem z powolnym internetem
Nie sądzę, że nas celowo ogranicza, a jeśli tak to nie robi tego specjalnie. Czyli co, skontaktować się z UPC? Czy może potrafi ktoś wytłumaczyć zielonemu człowiekowi jak skonfigurować ten router?