Problem z hasłem administratora
Problem z hasłem administratora
Witam, mam problem z netbookiem. Niedawno zakupiłam netbooka w lombardzie. Sprzęt wiadomo używany, na gwarancji jeszcze pół roku. Wszystko OK, do momentu jak nie przyszło mi do głowy zapisać programu: jakiegokolwiek np. jakieś "wtyczki", czy aktualizacja Adobe... albo choćby zwykłego gg. Mogę te programy ściągnąć, ale jak przychodzi moment zapisania ich w pamięci komputer domaga się hasła administratora. Ja nie znam tego hasła. Dzwoniłam do lombardu, nie mogą ( nie chcą mi pomóc), liczyłam na jakikolwiek kontakt z poprzednim właścicielem, który mógłby podać mi to hasło. Ale na to nie mam szans. Nie wiem co robić. Proszę o radę, czy jakikolwiek pomysł.
- Administrator
- Site Admin
Re: Problem z hasłem administratora
A jaki to system operacyjny? Windows? Ktora wersja?
Jak inne metody nie pomoga, w ostatecznosci zawsze mozna przeinstalowac system...
Jak inne metody nie pomoga, w ostatecznosci zawsze mozna przeinstalowac system...
Jest to windows 8.
A jeśli go sformatuję i wgram od nowa windowsa 8 co wtedy z gwarancją producenta? Przepada prawda?
A jeśli go sformatuję i wgram od nowa windowsa 8 co wtedy z gwarancją producenta? Przepada prawda?
- Administrator
- Site Admin
Nie slyszalem o takim przypadku, zreszta przy jakosci windowsow oznaczaloby, ze wiekszosc komputerow tracilaby gwarancje po 2-3 miesiacach 
Prawdopodobnie producent ukryl gdzies na dysku partycje zawierajaca obraz instalatora (lub dolaczyl plyte CD/DVD), poczytaj w instrukcji jak go uruchomic.

Prawdopodobnie producent ukryl gdzies na dysku partycje zawierajaca obraz instalatora (lub dolaczyl plyte CD/DVD), poczytaj w instrukcji jak go uruchomic.