Problem z kompem

Forum o sprzęcie komputerowym - płyty główne, procesory, pamięci RAM, karty graficzne, dyski twarde, nagrywarki, kontrolery itp.
Balcio

Problem z kompem

Post autor: Balcio » 12 maja 2007, 09:50

Witam mam pewien problem z moim komputerem mianowicie cały czas sie resetuje sam od siebie :/ na pewno to nie jest sprawa wirusów bądź oprogramowania. Na początku myślałem że to przez procesor ale kiedy sprawdzam jego temp to jest on jeszcze zimny więc to nie jest wina przegrzania. Ja już kompletnie nie wiem co to może być dlatego proszę was doradźcie mi przez co to może być spowodowane i ewentualnie jak temu zapobiec z góry dziękuje

radek2015

Re: Problem z kompem

Post autor: radek2015 » 12 maja 2007, 11:33

zrób format musi pomóc. Albo gdzieś w komputerze robi się zwarcie sprawdź podłaczenia wszystkich gniazd i wtyczek.

Balcio

Post autor: Balcio » 12 maja 2007, 12:46

format to już robiłem kilka razy i nie pomogło a teraz właśnie skończyłem sprawdzanie każdego połączenia i kabelka w kompie i nic nie zauważyłem by było coś nie tak ale cóż czas pokaże ;]

Zerdon

Post autor: Zerdon » 12 maja 2007, 12:50

Trzeba zanieść komputer do serwisu. Nie wszystkie problemy da się rozwiązać instalacją od nowa systemu. W Twoim przypadku może być wadliwy zasilacz albo kto wie co jeszcze ?

PabloS

Post autor: PabloS » 12 maja 2007, 13:28

Ja stawiam na płytę główną - uszkodzone kondensatory lub na zasilacz, moze być winny też RAM. Na początek obejrzałbym wszystkie kondensatory na płycie - jeśli mają wybrzuszone denka to juz masz winowajcę restartów.

radek2015

Post autor: radek2015 » 12 maja 2007, 20:17

a takie pytanie kiedy ten komputer się resetuje zaraz po włączeniu czy da się zalogowac???
napewno to nie ramy mi jak siadły ramy to komputer procował ale nie restartował się

Balcio

Post autor: Balcio » 13 maja 2007, 12:54

Ten komputer różnie sie restartuje nie ma takiego określonego czasu ale zwykle jak już sie raz resetnie to sie restartuje przez ok 5-10 min w momencie włączania kompa przed zalogowaniem

Rfl123

Post autor: Rfl123 » 13 maja 2007, 14:45

Ja myślę, że to jednak zasilacz jest. Może też podkręcałeś za bardzo i teraz jest za mało mocy.

Bellatrix

Post autor: Bellatrix » 19 lip 2007, 13:26

Witam:)
Zainstalowałam sobie win98 SE na starym komputerze AT. Zainstalowałam na PCI porty USB co by można z pendriva korzystać. System wykrył USB i zainstalowałam sterowniki z płyty win98. Przy wkładaniu pendriva system znów chce sterowników, ale nie pasują mu żadne ani z płyty win98, ani z płyty którą dostałam razem z portami USB, ani z płytki dostarczonej z pendrivem Powiem jeszcze, że system wykrywa pendriva kiedy się go wkłada do portu ale potem już nie. Co byście poradzili?

Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin

Post autor: Administrator » 19 lip 2007, 23:05

Bellatrix pisze: Witam:)
Zainstalowałam sobie win98 SE na starym komputerze AT. Zainstalowałam na PCI porty USB co by można z pendriva korzystać. System wykrył USB i zainstalowałam sterowniki z płyty win98. Przy wkładaniu pendriva system znów chce sterowników, ale nie pasują mu żadne ani z płyty win98, ani z płyty którą dostałam razem z portami USB, ani z płytki dostarczonej z pendrivem Powiem jeszcze, że system wykrywa pendriva kiedy się go wkłada do portu ale potem już nie. Co byście poradzili?

Może warto by odwiedzić stronę producenta pendrive'a? Obawiam się że ogólnie może być problem z podłączeniem takich urządzeń na takim już leciwym systemie operacyjnym...

ODPOWIEDZ