prośba pomoc Windows 7 zamulony na 100%

Kategorie ogólne dotyczące spraw szeroko rozumianej informatyki
Piotr PP

prośba pomoc Windows 7 zamulony na 100%

Post autor: Piotr PP » 13 cze 2014, 15:58

Kilka dni temu Windows Safety Scanner zablokował i usunął 4 pliki związane z Robakiem Gamarue ale potem jeszcze wywaliłem Green Browser etc.
Aktualnie blokują mi się skanery typu Malware, Hijack this, dostęp do stron Kaspersky site advisor. Aktualizacje się podmieniły z 65 na 32 lub 86.
Gmer wyrzucił jako rootkita 5 implementacji Microsoft net frameworks v430319 z różnymi nr oraz 3 wmpnetwk.exe (windows media player).
nie mogę włączyć Defendera a rejestr jest pełen komunikatów jakby były 2 systemy. Oczywiście blokada aktualizacji, często mimo poprawnego połączenia wywala mnie z Wifi i wtedy są błędy zasobu DNS i Dhcp się wyłącza. W hARWARE] są błędy Laredo tunneling interface,a pliki z pulpitu skaczą sobie do lokalizacji sieciowych i z powrotem. Logi z OTL, gmer, hijack, rkill, adw etc wychodzą niepełne...
był komunikat że w obszarze nazw WMI jest nowy provider Offprov12 root\msapps12 na koncie local system. także przeciek pamięci z local service ntw restricted
Usługa Machine debug mgr ustawiła się jak interakcyjna. są błędy indeksowania, pliki rejestru sa użytkowane po moim wylogowaniu. Wlan się stopuje,
limit czasu rozpoznania nazwy mbts0.google.com bo nie odpowiada skonf. serwer dns. Internet rusza dopiero po przywracaniu do wczesniejszego punktu.
Usunięto ustaw. certyfikatu SSL dla portu 127.0.0.3:26143 , rozsynchronizował się dostawca czasu NPP (błąd dnsa) NPP idzie z nieznanego hosta a większość logów , brak dostępu do zawartości <mapioc...> co zrobić aby prawidłowe logi zrobić? (to wygląda jak skakanie między sieciami- więc umożźliwia podejrzewam nasłuch ruchu, MITM i grozi utratą danych nie mówiąc o opóźnieniach w pracy :(

pzdr Piotr