Jestem młodym człowiekiem uczącym się w technikum informatycznym. Za ponad rok kończe technikum i tu pojawia się problem. Nie wiem co dalej. Ale jednak nie o to mi chodzi.
Z informatyki odkryłem, że najbardziej kręcą mnie sieci komputerowe i administrowanie nimi. Chciałbym administrowac siecią w firmie - lubię to. Na lekcjach informatyki mam właśnie takie zadanie nawet przedmiot - Administrowanie. Jednak pragnę czegoś więcej. Mój ówczesny nauczyciel niestety nie jest w stanie mi wytłumaczyć wielu rzeczy

Pragnę podnieśc swoje kwalifikacje. Znalazłem taki o to kurs (notabene za nie małe pieniądze), który podniesie moje kwalifikacje.
Po ukończeniu kursu pisza, że moge pracować na stanowiwsku administratora sieciami informatycznymi. Kod zawodu to:252301.
I tu pojawia się moje pytanie do informatyków z zawodu. Czy jest sens abym robił tenże kurs? Czy tytuł Technik informatyk obliguje mnie do pracy na takim stanowisku?
A i prosiłbym jeżeli ktoś zna jakieś bardzo pomocne kursy, które ułątwią znalezienie pracy o podanie mi ich. Będe bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.