Acer 5755G
Witam, po tygodniu walki z bluescreenem i próbach rozwiązań internetowych nie mam już siły do laptopa.
Problem wygląda tak:
Laptop był już w ciężkim stanie jak to acery grzał się,do 90-95 stopni, przestały działać niektóre klawisze na klawiaturze (2, 4, 5 na zwyklej klawiaturze, nie numerycznej), poza tym nie pamiętam kiedy ostatnio był w jakiś sposób czyszczony.
Rozkręciłam całego laptopa, wyczyściłam, odkurzyłam, wymieniłam pastę. Efekt? chłodniej- 60-65 stopni, czyli postęp jest.
Następny poleciał format. Zależało mi, żeby zachować dane na drugiej partycji i tak też zrobiłam. Po zainstalowaniu systemu (puszczeniu recovery) zaczęły się schody. W trakcie stawiania systemu komputer się wyłączył(!?), potem normalnie włączył, wybrałam język polski, mimo to system postawił się po angielsku.
Następnie jak to po formacie lecą drivery, antywirus i aktualizacje.
Komputer aktualizuje, wyłącza się, odpala od nowa..... w momencie kiedy powinien wyskoczyć wybór użytkownika wyskakuje blue screen, system się restartuje. I tak w kółko.
Narzędnie naprawy nie dało rady. Udało mi się odpalić w trybie awaryjnym i zczytać błędy.
Dołączam screeny dotyczące tego błędu.
Bluescreen przy uruchamianiu laptopa windows 7 błąd 0x000000
Bluescreen przy uruchamianiu laptopa windows 7 błąd 0x000000
- Załączniki
-
- bluescreen1.PNG (14.26 KiB) Przejrzano 1596 razy
-
- bluescreen.PNG (37.14 KiB) Przejrzano 1596 razy