Strona internetowa, jaki język najlepszy?

Kategorie ogólne dotyczące spraw szeroko rozumianej informatyki
MonoChan

Strona internetowa, jaki język najlepszy?

Post autor: MonoChan » 30 lip 2013, 21:27

Witam, jestem nowa na forum i nie ukrywam, że wpadłam w konkretnym celu. Otóż niebawem zakładam firmę i niekoniecznie chcę wydawać na projektowanie strony, z pomocą kolegów, mogę zrobić to sama. Problem polega na tym, że dużo oczekuję, a niewiele wiem na ten temat. Jak każdy prawdopodobnie projektowałam niegdyś w htmlu i trochę liznęłam php, ale niestety to wszystko, a na pewno nie są to języki, w których mogłabym stworzyć stronę, jaka mnie interesuje.

Otóż, chcę strony dynamicznej, pod logo znajdowałyby się zmieniające się obrazy, które można by było zmienić manualnie po najechaniu na nie kursorem, wtedy pojawiałyby się kropki na dole z podświetloną tą, której obrazek aktualnie by się wyświetlał, albo strzałki w boki. Menu również byłoby animowane, rozwijałoby się po najechaniu kursorem, może jeszcze podświetlała by się ta opcja na której trzymalibyśmy kursor. To są moje podstawowe wymagania, miło by było jakąś animację jeszcze zrobić, która by przykuwała oko. Np przy zmianie strony jakieś wbiegające dziecko, ale nie jest to konieczne.

We flashu strony dość długo się ładują, a niektórzy wciąż mają jedynie net mobilny, któremu nie chciałabym zżerać limitu, z drugiej strony joomla wydaje się być niewystarczająca. Więc co? Słyszałam, że można łączyć języki, ale jak? Który wybrać, od czego zacząć?
Proszę o pomoc!

Gość

Re: Strona internetowa, jaki język najlepszy?

Post autor: Gość » 18 sie 2013, 16:16

Dziękuję, że poruszyłeś ten wątek, ja również mam podobny problem i zdaję się, że wpadłem w kanał.... Pozdrawiam:)

MonoChan

Post autor: MonoChan » 19 sie 2013, 13:46

Heh, akurat jestem kobietą aczkolwiek nic chyba z tego. Nikt nie odpisuje ^^'

Ramzes

Post autor: Ramzes » 4 maja 2016, 12:34

HTML5, responsywna + CMS (najczęściej na PHP). Ważne by była responsywna, bo teraz wyszukiwarki na to patrzą - http://funkymedia.pl/mobilny-armagedon.html

ODPOWIEDZ