Jak zrobić kawał koledze informatykowi?;)

Kategorie ogólne dotyczące spraw szeroko rozumianej informatyki
Rybcia

Jak zrobić kawał koledze informatykowi?;)

Post autor: Rybcia » 2 wrz 2009, 12:35

Witam;) mam kolegę informatyka który bardzo się chwali swoimi umiejętnościami i uważa się za niemal lorda od spraw komputerowych;) i tak właśnie wpadłam na pomysł że przytre mu trochę nosa jak mu wywine jakiś numer;) tylko że ja mam nie wielkie pojęcia o komputerach dlatego bardzo była bym wdzięczna gdyby ktoś podsunął mi jakiś pomysłWink pozdrawiam:)

damianosw

Re: Jak zrobić kawał koledze informatykowi?;)

Post autor: damianosw » 2 wrz 2009, 12:50

Witaj. Najprościej wejdź na Start --> Uruchom i wpisz gpedit.msc otworzy się aplecik Zasady grupy. Rozwiń menu Konfiguracja użytkownika, następnie rozwiń Szablony administracyjne, następnie kliknij na Panel sterowania i w prawym oknie kliknij dwa razy na Zabroń dostępu do panelu sterowania. W nowo otwartym oknie wybierz Włączone iz astosuj zmiany. Pozamykaj wsio. Następnie wejdź na Start --> Uruchom i wpisz cmd , a w otwrtym okienku wiersza poleceń wpisz komendę gpupdate /force potem zawolaj informatyka i powiedz mu, że gdzieś uciekł panel sterowania i go nie ma, co to się stało?? Top zadziała pod warunkiem, że masz XP Professional, a nie Home. Pozdrawiam. Nic innego mi do głowy nie wpada na szybko.

ODPOWIEDZ